Sessies

11:20 - 12:10

1.1 Nieuwe stroperij

In de hedendaagse maatschappij is het stropen van dieren nog steeds actueel. Daarbij veranderen ook steeds meer de middelen en de wijze waarop dieren worden gevangen of gedood.

Andere culturen brengen nieuwe inzichten en methoden met zich mee en vooral rond de verstedelijkte gebieden zie je dat er vaker wordt gestroopt met gebruik van ongewone middelen en materialen. Steeds vaker worden er zelfs materialen gebruikt die wij kunnen bestempelen als afval. Deze workshop geeft geen volledig beeld, maar wel een inzicht om ook anders te leren kijken naar mogelijke vormen van stroperij.

Edwin van Keulen | Boswachter en docent
Jacques Holtus | Boswachter en docent
11:20 - 12:10

1.2 Project Afval Bijplaatsing gemeente Amsterdam

Minder (vaak) afval naast de containers door beter samenwerken

In de gemeente Amsterdam werken verschillende afdelingen (THOR, Stadswerken, Afval & Grondstoffen en de gebieden) intensief met elkaar samen en zorgen zo samen voor een schonere stad. Maak kennis met en leer van de ervaringen die de gemeente Amsterdam heeft opgedaan met het project Afval Bijplaatsing (ABP) sinds april 2019.

Het ABP project is onderdeel van het Handhaving- en Toezichtpalet. Andere onderdelen van het ‘palet’ zijn de gastheren en gastvrouwen, jeugdcoaches en de BOA's in opleiding (BIO’s). Op deze onderdelen van het ‘palet’ wordt ook kort op ingegaan. Je hoort op welke wijze en met welk resultaat de gemeente Amsterdam omgaat met het opnemen van BOA's in opleiding en de opbouw van doorgroei mogelijkheden, van toezichthouder naar BOA, binnen het palet.

Maurice Jörissen | Aanvoerder(handhaver F) bij gemeente Amsterdam, THOR ABP
11:20 - 12:10

1.3 Maak kennis met Halt

Halt richt zich al meer dan veertig jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat iedere jongere een tweede kans verdient. In deze workshop maak je kennis met Halt als organisatie: wie zijn wij, wat doen wij en ook belangrijk: wat kunnen wij (samen met de BOA) voor jongeren betekenen?

Je wordt op een interactieve manier meegenomen in de bevoegdheden die de BOA heeft om naar Halt te verwijzen én je komt erachter wat Halt kan betekenen bij lokale problematiek. Wil jij weten wat de meerwaarde is van het doorverwijzen naar Halt? Dan is deze sessie voor jou!

Esther Schroeten | Relatiemanager en portefeuillehouder BOA’s, Halt
Elise de Wit  | Uitvoerend projectleider BOA's, Halt
11:20 - 12:10

1.4 Omgevingswet wat moet ik ermee?

Met de invoering van de Omgevingswet, verandert er veel voor de handhavers. Naast dat regels verdwijnen, veranderen of op een ‘andere plaats’ komen te staan, vallen er ook regels onder zorgplichtbepalingen. Wat houdt dit in en wat betekent dat voor de dagelijkse handhavingspraktijk?

Henk van Hoevelaken neemt je mee in de wereld van de Omgevingswet, zodat je aan het eind van deze sessie inzicht hebt in de globale wijzigingen en het doel van deze nieuwe wet.

Henk van Hoevelaken | Docent op het gebied van proces-verbaal en Omgevingswet, Segment
11:20 - 12:10

1.5 Handel meldingen digitaal af in de openbare ruimte

Voor handhaving is goede informatie nodig, maar die is niet altijd voorhanden. Door de koppeling tussen Signalen en CityControl van Sigmax’ wordt ervoor gezorgd dat BOA's meldingen over de openbare ruimte direct op straat kunnen inzien, opvolgen en afhandelen. Van zwerfafval tot geluidsoverlast door hangjongeren. Doordat 'Signalen' open source is ontwikkeld, kunnen ook andere gemeenten er gebruik van maken.

Benieuwd hoe dit werkt? Volg deze interactieve sessie om meer te leren over het digitaal afhandelen van meldingen met Signalen.

Sigmax | Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt
11:20 - 12:10

1.6 Ondermijning in de praktijk

Henk de Vries en Wouter Staal van MB-ALL geven uitleg over het inzetten van de BOA/toezichthouder in het aanpakken van ondermijning en georganiseerde criminaliteit. Henk zal ingaan op het thema ondermijning en de mogelijkheden die het inzetten van BOA's biedt. Wouter zal dit aanvullen vanuit zijn praktijkervaring als ondermijnings-BOA.

Met deze sessie geven zij inzicht in de mogelijkheden en de meerwaarde van het inzetten van BOA's op ondermijning. De sessie is een mix van theorie en praktijk.

Henk de Vries | Adviseur/projectleider gespecialiseerd in ondermijning, MB-ALL
Wouter Staal | BOA, gespecialiseerd in ondermijning, MB-ALL
11:20 - 12:10

1.7 Liefde op het eerste circulaire BOA-uniform

Dag in dag uit draag jij jouw BOA-uniform. Deze moet natuurlijk vooral fijn zitten en mag je niet belemmeren tijdens jouw werkzaamheden.

Ons nieuwste BOA-uniform sluit volledig aan op jullie actieve werkzaamheden. De polo’s drogen snel dankzij dri-Fit en sluiten mooi aan op het lichaam. De nieuwste worker is voorzien van stretch waardoor jij optimaal kunt bewegen. Naast deze voordelen qua comfort is er nog één heel groot voordeel. Het nieuwe pakket is circulair! Hoe dit precies werkt vertellen Peter Schijvens (Designer) en Jeanet van der Stoel (CSR manager) je graag tijdens deze workshop.

Peter Schijvens | Designer bij Groenendijk Bedrijfskleding
Jeanet van der Stoel | CSR Manager bij Groenendijk Bedrijfskleding

Volg ons op social media